Synt. 1977, kauppakorkeakoulun opiskelija, klassinen liberaali eli libertaristi; kuuntele joutessasi tunnin esitelmäni libertarismista osoitteessa http://mr_z.daug.net/files/monologivideo.mp3 (lisätietoja: http://mr_z.daug.net/monologi.html)
World's Smallest Political Quiz
# Question Ellilä
1 Personal Issues
1.1 Military service should be voluntary. (No draft) Yes
  Asevelvollisuus pitää lopettaa, koska se on pakkotyötä. Asevelvollisuuden lakkauttaminen ei välttämättä merkitse vakituisen palkka-armeijan perustamista, vaan nykyisenkaltaista varusmieskoulutusta voidaan asevelvollisuuden lakkauttamisen jälkeen jatkaa vapaaehtoisena ja palkallisena. Rauhan aikana voidaan ottaa armeijaan vapaaehtoisesti miehiä, jotka allekirjoittavat sitoumuksen olla sodan aikana käytettävissä ennalta määriteltyä palkkaa vastaan. Näin taataan riittävä reservi ja mahdollisuus satojentuhansien miesten armeijan liikekannallepanoon sodan aikana.
1.2 Government should not control radio, TV, the press or the Internet Yes
  Sananvapaus on perustavanlaatuinen ihmisoikeus. Sen estäminen on kommunismia. Ks. Orwell: 1984. Sananvapaus vaarantuu, kun valtio tuottaa propagandaa veronmaksajien rahoilla. Tästä syystä on lakkautettava tv-lupamaksut, yksityisten tv-yhtiöiden maksamat julkisen tv-palvelun maksut, lakisääteiset ohjelmanormit (kielikiintiöt, mainosaikarajoitukset jne.), lehdistötuki yms.
1.3 Repeal regulations on sex for consenting adults Yes
  Suomessa ei aikuisten keskinäistä vapaaehtoista seksuaalista kanssakäymistä olekaan rajoitettu muuten kuin prostituution osalta. Prostituutio on yhtä rehellistä bisnestä kuin vaikkapa ravintolan pyörittäminen. Prostituoitujen työskentely kadulla on kuitenkin kriminalisoitava järjestyshäiriönä - eiväthän hierojat tai parturitkaan kaupittele palveluksiaan kaduilla. Bordellit laillisiksi, huorat pois kaduilta!
1.4 Drug laws do more harm than good. Repeal them. Yes
  Kaikki huumeet pitää laillistaa. On ihmisten oma asia, mitä nautintoaineita haluavat käyttää. Heroiini oli Suomessa laillista 50-luvulle asti, ongelmia ei ollut juuri lainkaan. Laillistaminen alentaa hintoja ja siten vähentää oheisrikollisuutta ja prostituutiota: narkomaanit eivät joudu myymään itseään tai varastamaan omaisuutta tai tekemään palkkamurhia saadakseen rahaa, jos aineet maksavat pari euroa per käyttökerta nykyisen n. sadan euron hintaisen heroiini- tai kokaiinikäyttökerran sijasta.
1.5 People should be free to come and go across borders; to live and work where they choose. Yes
  Liikkumisvapaus on perustavanlaatuinen ihmisoikeus. Sen estäminen on kommunismia. Ks. Berliinin muuri.
2 Economic Issues
2.1 Businesses and farms should operate without govt. subsidies. Yes
  Maatilojen pitäisi olla yrityksiä ja yritysten pitäisi tulla toimeen myymällä asiakkaidensa haluamia tuotteita, ei kerjäämällä sosiaaliavustuksia valtiolta. Tuet aiheuttavat enemmän haittaa tappamalla terveitä yrityksiä kuin tuottavat hyötyä tukemalla sairaita, konkurssikypsiä yrityksiä ja elinkeinoja. Sitä paitsi, jos maataloustuen lopettaminen johtaisi Suomen elintarvikeomavaraisuuden romahtamiseen, tuonnin loppuessa sodan tms. kriisin vuoksi Suomen maataloustuotanto kuitenkin käynnistyisi hyvin nopeasti uudelleen aivan markkinaehtoisesti ilman mitään tukia.
2.2 People are better off with free trade than with tariffs. Yes
  Vapaakauppa on liberaalien vanhimpia tavoitteita, ks. Anders Chydenius: Den Nationale Winsten, 1765. Vapaakaupan vastustajat ovat idiootteja, jotka eivät ymmärrä suhteellisen edun periaatetta. Lukekoot kansantaloustieteen johdantokurssin oppikirjoja, jotta tajuaisivat perusasiat.
2.3 Minimum wage laws cause unemployment. Repeal them. Yes
  Palkka on työvoiman hinta. Jos hinta asetetaan kysynnän ja tarjonnan tasapainottavan tason yläpuolelle, syntyy alikysyntää. Työvoiman alikysyntä (=ylitarjonta) on yhtä kuin työttömyys.
2.4 End taxes. Pay for services with user fees. Yes
  Polttoainevero yms. haittaverot ovat tarpeellisia ulkoishaittojen hinnoittelemiseksi. Näiden haittaverojen tuoton tulouttaminen saasteista kärsiville ihmisille on hankalaa, joten tuottoa voidaan yhtä hyvin käyttää yövartijavaltion menojen kattamiseen. Mikäli haittaverojen tuotto ei yövartijavaltion kustantamiseen riitä, loput voidaan kattaa esimerkiksi juuri kansalaisuusmaksulla (esim. 10 euroa/kk per lärvi) ja/tai äänestysmaksulla (esim. 100 euroa äänestämisestä kunnallis- tai eduskuntavaaleissa).
2.5 All foreign aid should be privately funded. Yes
  Kehitysapu ei kuulu yövartijavaltion tehtäviin. Kehitysapu on jopa haitallista, koska kehitysapu ylläpitää hirvittäviä diktaattoreja (Robert Mugabe, Kim Il-Sung jne.) ja tarjoaa suojatyöpaikkoja länsimaalaisille kommunisteille - esim. Suomen kehitysyhteistyön palvelukeskus KEPA on täynnä vanhoja taistolaisia ja muita SKP:n jäseniä, jotka levittävät kapitalismin vastaista propagandaansa pahaa-aavistamattomille afrikkalaisille muka valistuskampanjoina, suomalaisten veronmaksajien kustannuksella. Ks. http://groups.yahoo.com/group/defens-keskustelu/message/2185