Prev

Valtion tehtävät.

Valtion tulee huolehtia sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta

Next
Party Approval
Piraattipuolue 100%
 
Total: 86%
 
Approval
Yes ( 32 ): Abstain(with comments): No ( 5 ):
"Kannatan nimenomaan yövartijavaltiota, johon kuuluu lainsäädäntö, tuomioistuimet, vankilat, poliisi ja puolustusvoimat, ei mitään muuta. Näitäkin tehtäviä voidaan tarpeen mukaan siirtää yksityiselle sektorille, esim. vankiloiden ylläpito voidaan hankkia ostopalveluna joltain kiinteistöyhtiöltä ja vartiointiliikkeeltä, Puolustusvoimat voi ostaa uniformuja Valtion Pukutehdas Oy:n sijasta joltain yksityiseltä vaatefirmalta jne. Eihän PV:n muoniakaan tuoteta missään valtion kolhoosilla, vaan niitä ostetaan esim. Fazerilta. "
"Tätähän varten valtio on olemassa. "
"Tämä on ainoa asia, johon valtiota tarvitaan, eli yksilönvapauden turvaamiseksi petokselta, vilpiltä ja väkivallalta."
"Kyllä pitää. Ei siitä sen enempää."
"Tämä on valtion tärkein tehtävä. "
"Tulee huolehtia siinä määrin ja vain siinä määrin, kuin mikä on välttämätöntä sen estämiseksi että jokin tai jotkin enemmistödiktatorista valtiota vielä epälegitiimimmät tahot huolehtisivat sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta. "
"Lainsäädäntö, poliisi, tuomioistuimet, vankilat, armeija ja palokunta ovat lähes valtion ainoita tehtäviä. Näitä tehtäviä pitää tuottaa mahd. paljon paikallisella tasolla ja yksityisesti. Mikään ei estä valtiota ostamaan poliisipalveluita yksityisiltä vartiointiliikkeiltä tai paloautoja esim. Saabilta tai Renaultilta. Valtion tehtäviin kuuluu ainoastaan tarvittavan rahoituksen takaaminen. "
"Tämän tulisi olla valtion ainoa tehtävä."
"Tämä on valtion ensisijainen tehtävä, ja on epätodennäköistä, että kilpailevat suojelujärjestelmät muodostaisivat niin vakaata järjestelmää kuin valtio. "
"Valtion tärkein, ehkäpä ainoa, tehtävä on huolehtia yleisestä turvallisuudesta ja järjestyksestä. Tähän kuuluu puolustusvoimat, poliisi ja tuomioistuinlaitos, sekä mahdollisesti joitain niitä tukevia tehtäviä. "
"En ole varma, onko valtio paras mahdollinen laitos näiden asioiden hoitoon. Tämä riippuu pitkälle myös poliittisesta tilanteesta. En vastusta valtioita lähtökohtaisesti, mutta kannatan täysiä separatismioikeuksia, ja tällöin kysymykseksi nousee, kuka vastaa alueen turvallisuudesta. "
"Valtio? Mikä on valtio? En edes tunne moista käsitetä, pois vaan koko höskä!"
"Yksityiset hoitavat paremmin, jos valtiolla on etuoikeuksia. "
Created by jln Last edit: by jln